Naam: Amber Mahieu

Leeftijd: 34 jaar

Doelstelling: Kilimonjaro

beklimmen en

afvallen

Behaald: Top van de berg behaald en daarnaast 20 kilo afgevallen.

Laat ik me eerst even kort voorstellen. Ik ben Amber, 30 jaar en werk in de farmaceutische industrie. Hierdoor krijg ik de kans om regelmatig naar andere landen te reizen. Door mijn drukke baan past sporten er niet altijd helemaal in mijn programma.

Al een jaar loop ik met het idee rond om de Kilimanjaro in Afrika te beklimmen. Een 3-tal maanden geleden heb ik eindelijk de knoop doorgehakt om deze uitdaging aan te gaan. Maar zo een berg ga je niet effe opklimmen, lopen of wandelen. Na even wikken en wegen heb ik de beslissing genomen om me op voor deze periode te laten begeleiden door een personal trainer. Mark Bouwman was gelukkig de personal trainers die de uitdaging samen met me aan wou gaan.

Op een zonnige zaterdag middag had ik mijn eerste ontmoeting met Mark, de personal trainer. Tijdens dit intake gesprek met Mark legde ik hem uit wat mijn doel is en wat ik van hem verwachtte. Naast mij naar een conditioneel hoger niveau brengen verwacht ik ook van hem om tijdens de zware moment in de training mij ook mentaal door die punten heen te brengen. Samen gingen we kijken hoe we in 6 maanden het maximale uit de trainingen halen zodat ik fysiek klaar ben om de 5892m hoge reus te beklimmen.

De eerste training begint met een belangrijke les waar ik elke training mee te maken krijg: borst vooruit, schouders laag en een lichte spanning op de buik, maar ook blijven ademen ☺ De eerste training was pittig ook omdat het trainen op een andere wijze is. De oefening zijn afwisselend en elke keer weer uitdagend. De eerste 3 maanden training met Mark zijn goed verlopen. De fitheidstest gaf een verbetering, de oefeningen gaan lekker en ook mijn eetpatroon is aangepakt wat tot gewichtsverlies leidt. Door de personal training ben ik ook dingen gaan doen die ik nooit eerder heb gedaan zoals (kick)bokstraining. Nooit gedacht dat je in sporten zoveel variatie kan stoppen en als het mooi weer is trainen we buiten en gebruiken we takken om krachttraining te doen of heuveltjes van houtsnippers om helling trainingen te doen. Je kan het nog niet zo gek verzinnen of je kan wel een uur vol trainen.

 

Het is me gelukt!! De klim was zwaar maar heel vaak dacht ik aan de verschillende oefeningen die je me tijdens de trainingen liet doen en dat ik het nut er nu wel van inzie.

Mijn conditie was wel aanvaardbaar. Dit vond ik al maar had soms twijfels. Die kwamen vooral op grote hoogte omdat ik toen snel buiten adem raakte. Dus niet echt door mijn level van conditie maar gewoonweg door de hoogte. Het was een mooie ervaring met veel lessen die me bij blijven. Ik ben in totaal zo’n 20 kilo afgevallen en voel me heel erg fit.

 

 

Naam: Ria Clavaux

Leeftijd: 68 jaar

Doelstelling: Verbeteren kacht,

uithouding en

coördinatie

Personal training bij Mark: inspannend? Ja zeker, maar wel met resultaat. Ik train nu bijna een half jaar onder zijn leiding en de resultaten mogen er zijn. Ik begon met een slechte coördinatie, weinig kracht en weinig uithoudingsvermogen. Met name de coördinatie en de kracht zijn enorm vooruitgegaan. Ook mijn uithoudingsvermogen is verbeterd, maar daar moet ik aan blijven werken, omdat ik dat van nature zeker niet heb.

En verder is de PT bij Mark inventief, creatief en vooral: met humor. Dat alles maakt dat je doorgaat, ook al heb je af en toe het gevoel dat je nu toch echt je grenzen hebt bereikt. Maar met een grapje van Mark gaat het dan opeens, soms tot mijn stomme verbazing, opeens een stuk verder. Okay, af en toe spierpijn, maar dat is niet erg; dat geeft mij het gevoel dat ik echt wat gedaan heb. Zoals Mark na afloop van een training zei: Het ging top en we gaanevoegende keer weer lekker knallen..;)

 

Ria Clavaux, 26 mei 2011

 

Mark Bouwan Sports Tel: 0624984360 Email: markyourgoal@markbouwmansports.com